Het vroegtijdig inschakelen van een tuinarchitect tijdens het bouwen of verbouwen is van groot belang. Het zorgt er voor dat alle woonwensen- en dromen reëel worden in zowel het ontwerp als budget.

Wij weten het, maar als we onze opdrachtgevers aan het begin van een proces spreken, merken we dat het onwennig voelt om naast de plannen voor het interieur of de complete woning, ook bezig te zijn met de tuin. Het voelt als nog iets groots om over na te denken of als iets wat wel gewenst is, maar waarvan de kosten niet te overzien zijn. Terugkijkend zijn ze echter allemaal blij dat we vanaf het begin samen zijn opgetrokken.

We zijn er om u door het bos van mogelijkheden, keuzes en budgetbewaking heen te leiden. Met bouwen of verbouwen is veel geld gemoeid en die investering moet zoveel mogelijk woongenot opleveren.

Een bouwproces duurt echter vaak geruime tijd. Dat houdt tegelijkertijd niet in dat wanneer we vanaf het begin vroegtijdig worden ingeschakeld, we elke week samen aan tafel moeten zitten. Als we in het begin het ruimtelijk plan voor de tuin hebben vastgesteld en samen hebben gekeken naar de eerste raming voor uitvoering, is er ruimte voor u om bezig te zijn met alle andere keuzes in de bouw.

Zodra ook daar alles helder is, komen wij weer terug en werken alles uit zodat de uitvoering van de bouw van het huis én tuin op elkaar afgestemd zijn, en als u wilt, bij oplevering van het huis de tuin ook helemaal klaar is.

Dus waarom vroegtijdig kiezen voor een tuinarchitect?

– Verbinden van de architectuur van de woning met de tuin
– Verbinden van het interieur met de tuin
– Verbinden met het omringende landschap
– Oplossen landschappelijke problemen en uitdagingen*
– Afstemmen van alle kabels en leidingen van binnen naar buiten
– Bewaken van het budget en eventueel fasering van de uitvoering
– Kiezen van de juiste materialen voor een lange levensduur

Door onze ervaring weten we wat er speelt en komt kijken bij een bouw. Wij zijn er om onze opdrachtgevers te ontzorgen en de verwachting te overtreffen.

*Richard is naast Tuinarchitect ook Landschapsarchitect en geregistreerd onder 3.140901.006