Onze werkwijze: een tuinontwerp in vier stappen

De werkwijze van Studio REDD is integraal, breed in expertise en ontzorgend. We hebben de volledige regie over het totaalproject. Daardoor houden we de complete controle over een project, de organisatie, het budget en vanzelfsprekend het eindresultaat.

1. wensen inventariseren

In deze eerste fase stellen we veel vragen. Zo ontdekken we alles over uw manier van leven, over wat u mooi vindt en wat u belangrijk vindt aan een tuin. We bespreken sfeer, maar ook functionaliteit en onderhoud. Al deze wensen vertalen we als start van het ontwerp naar moodboards, waarmee we de kern van de door u gedroomde sfeer visualiseren. Het eindresultaat moet immers in al zijn facetten en zeker ook qua gevoel bij u passen.

2. Interieur en architectuur verbinden

Bij elk ontwerp zoeken we de verbinding tussen de architectuur en interieur. Pas als die connectie er is, komt een tuin écht goed tot zijn recht en ontstaat er een natuurlijke verbondenheid. Binnen en buiten lopen dan op een vanzelfsprekende manier in elkaar over.

3. Verbinden met het landschap

De invloed van het omringende landschap is van groot belang. Genius loci, wordt dat wel genoemd: het gebruiken van de ‘eigenheid’ van een locatie in een tuinontwerp. Wat is het karakter het gebied? Welke planten komen er voor en hoe is de bodemgesteldheid? Ook deze aspecten nemen we mee in het ontwerp.

4. Ontwerp en uitvoering geïntegreerd

Om de esthetische en praktische kwaliteit van onze ontwerpen te waarborgen, werken we samen met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van hoveniers en leveranciers. Zij zetten de kwaliteit van het ontwerp onder onze supervisie om in realiteit en letten daarbij op de kleinste details. Onze leveranciers zijn onderdeel van onze integrale werkwijze. Waar nodig zijn zij dan ook al vroeg betrokken om zo het maximale uit de samenwerking en inspanningen te halen. Op die manier bewaken we de praktische haalbaarheid en het budget in elke fase van het project. Bovendien bent u verzekerd van vertrouwde en ervaren professionals op uw locatie.

Alles geregeld

Onze opdrachtgevers hechten zeer aan onze kwaliteiten en de waarde van ons netwerk met leveranciers en partners. Zij kiezen bewust voor een zorgeloze turn key oplossing voor hun buitenruimte. Daarom starten wij elk project met een volledig uitgewerkt ontwerp en eindigen we pas als het project tot in de kleinste details is afgerond. Van het design in lijnvoering tot het beplantingsplan, de materialen, verlichting en meubilair: al deze aspecten maken onderdeel uit van het integrale project.