Tweedeling

In de huidige situatie is er een duidelijke voor- en achterzijde van de kerk, waarbij ook een herkenbare scheiding tussen openbaar en privé ligt.
In de nieuwe situatie wordt er wederom een duidelijke scheiding gemaakt tussen het openbare en privé gedeelte, waarbij een plein en een tuin ontstaan. De entree van het appartementencomplex bevindt zich aan het plein, waar een parkeertuin gerealiseerd zal worden.

Aan de achterkant van de kerk worden enkele privé tuinen verwezenlijkt, zodat de bewoners een terras aan hun woning hebben. Deze terrassen liggen hoger ten opzichte van het maaiveld van de tuin.

Inrichtingsplan kerk Heusden
Inrichtingsplan landschapsarchitect

Groene structuur

De grens tussen de twee delen wordt extra aangezet door het gebruik van hagen in verschillende hoogtes. Er zijn drie types van hagen. De tuin wordt afgesloten door middel van een haag van 2 meter hoog. De terrassen bij de woningen worden afgescheiden door middel van een haag van 1.20 meter en bij de entree van de parkeertuin worden hagen van 80 cm hoog geplaatst.
Een verbijzondering in het groen, in de vormentaal van de torens, zorgt voor een verbinding tussen de twee delen en zorgt voor de nodige beleving. Naast de esthetische functie van de beplanting, heeft het groen ook een praktische functie, namelijk het opvangen van regenwater.

 

 

Ontwerp groene buitenruimte

Gerelateerde projecten