Black Barn zijaanzicht

Groene ambitie

De ambitie voor de Black Barn was duidelijk; een ingetogen maar kwalitatief hoogwaardige bouw die alle aandacht op het achterliggende landschap vestigt. Het groene ambacht zit namelijk in ons bloed en die passie delen we graag. Het nieuwe kantoor biedt daarom niet alleen ruimte aan mensen, maar ook aan flora en fauna. In de gevel zijn bijvoorbeeld tal van nestkasten opgenomen waarin de vliegende bewoners al voor de officiële oplevering hun intrek hadden genomen.

Black Barn kantoor

Ingetogen interieur

Het interieur van de Barn is ingetogen en open en wordt ingedeeld door één duidelijk element; een grote kast die van boven naar beneden de hele studio doorsnijdt. Het is de verbinder van alle ruimtes en neemt tevens alle installaties en bouwkundige elementen in zich op. De kast vormt in de keuken een logische omlijsting voor een subtiel afgewerkt aanrecht en biedt verder ruimte voor boeken, monsters en maquettes.

Black Barn terras aan het water

Passende architectuur

De Black Barn is vormgegeven als een abstract ‘schuurvolume’ met zwart gebeitste houten gevels en een zinken dak. De vorm past goed binnen het oude lint van Goirle en de teruggelegde rooilijn maakt een logisch geheel met de omliggende woningen.

De voorzijde dient zich aan als een ingetogen en gesloten volume. Op de kop van de gevel en bij de keuken is er echter een opengewerkte lattenstructuur voor de ramen gemaakt die met de lichten aan duidelijk zichtbaar worden. Het geeft een extra laag van beleving en laat naar de doorgaande weg een glimp van het studioleven zien.

De Black Barn verwezenlijkt daarmee wie we als REDD Landscapes graag zijn; ingetogen met alle aandacht voor kwaliteit en groen!

Black Barn open gevel

Gerelateerde projecten